Wat is dry cupping?

Wat is dry cupping?
Deze behandeling stamt af van de Islamitische en Chinese geneeskunde. Het is een cupping techniek om de doorbloeding te stimuleren in spieren, weefsels en om verklevingen los te krijgen. De cups worden geplaatst op de punten (plekken) waar de persoon klachten heeft. De punten waar de cups worden geplaatst, staan ook wel bekend als de meridiaan punten. Dit begrip wordt toegepast in acupunctuur en acupressuur.

Hoe ziet zo een behandeling er nou uit?
Er worden cups geplaatst op de pijnpunten (meridiaan punten). Vervolgens worden de cups in een vacuüm gezogen waardoor er een negatieve druk ontstaat. Zo geven wij het bloed in het lichaam ondersteuning om weer zijn functie volledig uit te oefenen en geven wij spieren de ruimte om los te komen van verklevingen. De cups blijven voor een korte tijd op de pijnpunten met dezelfde druk. Nadat de cups verwijderd worden, wordt het lichaam ingesmeerd met pure olijfolie of pure zwarte komijnzaad. Deze oliën hebben een helend vermogen. Olijfolie is goed om de huid barrière te versterken met haar aanwezige antioxidant, vitamine E. Zwarte komijnzaad is daarentegen goed voor het immuunsysteem en virale infecties.

Wat doet bloed nou eigenlijk in ons lichaam?
Ons lichaam bestaat voor 5 à 7 liter uit bloed. Bloed is in ons lichaam verantwoordelijk voor het volgende: 1) het vervoert afvalstoffen die in de cellen zijn vrijgekomen na verbranding van voedingstoffen 2) het vervoert voedingstoffen in ons lichaam naar de juiste plekken, zoals koolstofdioxide, hormonen, zuurstof en helpt het bloed ook om ziektekiemen te kunnen bestrijden 3`) het bloed helpt de lichaamstemperatuur constant te houden.

Wat zijn de voordelen van zo’n behandeling?
Hieronder is opgesomd wat de voordelen zijn van een behandeling:

  • Ondersteuning en verhoging van de bloedcirculatie
  • Door de verhoogde bloedtoevoer naar spieren, herstellen de spieren beter.
  • Verklevingen in spieren raken los/losser
  • Het ontgiftingsproces van het lichaam bereikt een hogere effectiviteit.
  • Doordat het bindweefsel verbetert tijdens de behandeling, geven we collageen de ruimte om te herstellen en stimuleren we de collageenproductie. Hierdoor wordt de huid sterker, strakker en voller.
  • Er kan een betere herstel optreden van gewrichtsklachten door de sterke doorbloeding.
  • Het vermindert cellulitis 
Hulp nodig?